Katalóg vinárov najväčšej ochutnávky vína v Liptovskom Mikuláši 2023

Zoznam vinárov podľa oblastí s odkazom na ich webové stránky a online predajne s krátkym profilom a logom.

Vinohradnícka oblasť Tokaj

Strednoslovenská vinohradnícka oblasť

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť

Nitrianska vinohradnícka oblasť

Malokarpatská vinohradnícka oblasť

Bosna a Hercegovina   Maďarsko  Nemecko  Svet

 

 

 

Vinohradnícka oblasť Tokaj 

 

Hepy Berry, Malá Tŕňa

www.hepybery.sk 
Hepy Bery je prepojením otca a syna. Otec, Jaro Macik, bio vinohradník a skúsený vinár z Tokaja. Syn Erik, mladý ambiciózny a odvážny, ktorý chcel priniesť niečo nové - infúzované vína. Erik sa nebál spojiť nizkoalkoholické bio vína svojho otca a bio ovocné šťavy.  Hepy Bery je 7 rôznych vín, kde nebol použitý repný cukor, umelé farbiva alebo arómy. Vína sú bez chemickej stabilizácie. Ochutnajte spojenie ovocia a vína. " Don't worry- Drink Hepy!"


Ostrožovič, Veľká Tŕňa

www.ostrozovic.sk 

Víno sa rodí vo vinici, zreje v pivnici, ale pramení predovšetkým zo srdca. Naše tokajské vína z neho vyvierajú už takmer tridsať rokov; v čarovnom kúte Slovenska, vo Vinohradníckej oblasti Tokaj, kde sa dokonale snúbi bohatstvo prírody s prácou hrdých vinárov. Naša rodina sa stará o 58 hektárov rodivých vinohradov a vyrába vína najvyššej kvality. V tufových pivniciach nám zrejú tokajské výbery, ktoré víťazia v súťažiach po celom svete, ale nezabúdame ani na ľahké vína vhodné pre každú príležitosť. S našou prácou sa stretnete v reštauráciách, baroch či vinotékach vám ponúkame výber skutočne toho najlepšieho z najlepších.


TOKAJ CO, Malá Tŕňa

www.tokaj.sk 

Tokaj & CO, s.r.o. je najväčším producentom tokajských vín. Naša spoločnosť pôsobí pod súčasným názvom od roku 1999, no prvotné korene siahajú až do 60-tych rokov minulého storočia, kedy sa datuje vznik Štátneho podniku Tokaj. Keď tento v roku 1998 zanikol, zostali po ňom rozsiahle vinice, technológie a nádherná pivnica v Malej Tŕni (Národná kultúrna pamiatka). Túto hodenú rukavicu sa rozhodla zodvihnúť práve spoločnosť Tokaj&CO ktorá kúpila pozostatky podniku a dodnes pokračuje vo vinárskej výrobe.


 

Tokaj Macík Winery, Malá Tŕňa

www.tokajmacik.sk

Sme rodinné vinárstvo, ktoré má víno v krvi už 4 generácie. Pokračovanie rodinnej tradície sa dnes volá TOKAJ MACIK WINERY a už 28 rokov funguje na rodinnej báze. Vďaka svoje tvrdej práci sme získali titul 3x VINÁRSTVO ROKA a 7x VÍNO ROKA. Naše produkty sú z vlastných BIO vinohradov. Bez chémie vo vinici a to isté platí v pivnici. Dnes vo vinárstve nájdete spoločne pracovať už 4. a 5. generáciu. Erika, Erik, Šimon a Jaro, sú tí čo momentálne pokračujú v písaní príbehu o vínach z rodinného vinárstva. Dostali sme naše vína do viac ako 15 krajín sveta a boli zalistované vo viac ako 25 Michelin reštauráciach. V BIO viniciach chováme včely, odkiaľ je aj náš tokajský med. Pre milovníkov piva, máme 1. Slovenské tokajské pivo a k pivu aj destilát Cibéba, lebo pivo bez paľenky- peňeži do ľuftu. Ponúkame aj oddych, ktorý nájdete v našej stredovekej pivnici alebo reštaurácií a penzióne u Macika alebo v bývaní v súdkoch.


 

Stredoslovenská vinohradnícka oblasť

 

Pivnica Čebovce

Na začiatku boli slávne vína z JRD Nenince - pivnica Čebovce a značka Vinum Naturale. Dnes je to ambiciózny príbeh pokračovania vinohradníckej a vinárskej tradície: ekologické pestovanie hrozna, nízkointervenčné postupy, snaha o najvyššiu kvalitu a dôraz na regionálne klimatické a pôdne špecifiká. Novovzniknuté vinárstvo Pivnica Čebovce chce na túto výnimočnú tradíciu nadviazať a prispieť k oživeniu slávy a postavenia vinohradníckeho regiónu. Garantom tejto snahy je úspešný a známy vinár Ladislav Ďörď, spolu s majiteľmi vinárstva Château Rúbaň. Autentickosť tejto snahy podčiarkuje aj to, že vinárstvo sídli v samotných Čebovciach, a Laci je rodák z tejto dediny. Región vinohradníckych obcí okolo Čeboviec mal vždy silnú identitu, založenú na dávnej tradícii pestovania hrozna a výrobe vína. Prvá zmienka o pestovaní viniča v tomto regióne pochádza z roku 1135.


 

 

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť

 

Amícius, Bátorové Kosihy

www.amicius.sk 

Vinárstvo Amicius vzniklo v roku 2009 spojením dvoch vinárov Ing. Zoltána Matušeka a Ing. Zoltána Juhásza. V súčasnosti obaja budujeme spoločnú prevádzku zameranú na výrobu kvalitných odrodových vín. Ide o malé, ale rýchlo rozvíjajúce sa vinárstvo v Bátorových Kosihách, ktoré sa nachádza v malebnom prostredí Južnoslovenskej oblasti. Momentálne hospodárime s 2 ha vlastných viníc a pri zvyšku kladieme dôraz na výber kvalitnej suroviny výlučne z vinohradníckej časti katastra obci Bátorove Kosihy hon Galamboš a hon Hlboká. Zameriavame sa na odrody, ktorým vyhovujú miestne pôdne a klimatické podmienky. Naša momentálna produkcia je 22 000 fliaš vína, ale do budúcna vidíme potenciál na rozvoj vinárstva aj z oblasti technológie aj na zvýšenie produkcie. Pri svojej práci vidíme úzky kontakt s prírodou a podiel na tvorbe krajiny okolo nás. Vyrobené víno reprezentuje našu oblasť, náš kraj. Pri výrobe vína sa snažíme zachovať typickú odrodovú chuť a vôňu, vína sú svieže, ľahké, príjemné v chuti a lahodne sa pijú, chuťovo čisté s peknými kyselinami s tónom južnoslovenskej pôdy. Snažíme sa sledovať chute a želania našich konzumentov vín a prihliadať na to pri ich výrobe, ale zároveň dodržiavať aj typickú odrodovú chuť a vôňu. Našim cieľom je naďalej vyrábať chutné a kvalitné vína, ktoré budeme vedieť propagovať aj na trhu v širšom rozsahu a zákazníkom poskytovať garanciu, že pijú kvalitné víno. Ale hlavným cieľom je, aby sme ďalej podávali naše skúsenosti a vedomosti našim deťom, z generácie na generáciu.


 

Bóna Winery, Bátorové Kosihy

bonawinery.sk

Vinárstvo Bóna Winery sa nachádza na juhu Slovenska, v obci Bátorove Kosihy. Oblasť je v priemere s  najteplejšou oblasťou Slovenska, čo umožňuje dozrievanie aj tých náročnejších odrôd. Rozdiel medzi dennou a nočnou teplotou nám zachová aj potrebné kyseliny. Preto sa u nás dajú vyrobiť vysokokvalitné, harmonické vína s potenciálom aj na dlhšie vyzrievanie a archiváciu. Pri návšteve nášho vinárstva vás očarí výhľad z vinohradu na vrchy Gerecse a rieku Dunaj.Práve táto rieka je najvýznamnejším prvkom miestneho terroiru. Preto sme si ju vybrali ako motív na naše etikety. Prameň má v Čiernom lese v Nemecku a tečie cez 2850 km až do Čierneho mora. Okrem toho, že jeho pohyb má veľký vplyv na mikroklímu – zabezpečuje rozdielne denné a nočné teploty, ovplyvňuje dažďové efekty a jesenný výpar – jemu sme vďačný aj za naše pôdne podmienky. V okolí Bratislavy sa spomalí, stratí svoju transportovaciu kapacitu, veľké množstvo štrku a piesku sa usadí. Blízko Bátorových Kosíh vyzerá ako rovinatá rieka, čo je naňho atypické. Práve preto sa tu mohli vyvinúť sprašové komplexy v období pleistocénu – zo sedimentov transportované Dunajom a z prachu prepravovaných vetrom. Spraše patria medzi najviac výživné pôdy, spolu s miestnou mikroklímou vytvoria predpoklady na výrobu bielych aj červených vín vysokej kvality. Ako vidíte, Dunaj nie len definuje, ale aj vytvoril celý terroir. Chceme, aby genius loci sa prejavilo aj z vonka na víne, nie len z vnútra. Nič iné by nás nemohlo lepšie reprezentovať, ako práve Dunaj.


 

Borvin, Bátorové Kosihy

www.borvin.sk 

Domovom nášho rodinného vinárstva BORVIN  je od roku 2013 malebný vinohradnícky hon Galambos v obci Bátorove Kosihy na Južnom Slovensku. Nachádzame sa v strede trojuholníku miest Štúrovo, Komárno a Nové Zámky, kde ročná priemerná teplota dosahuje 11,5 ˚ C. Priemerné ročné zrážky v objeme 530 mm sú rovnomerne rozložené a juhozápadne orientované vinohrady sa nachádzajú v priemere vo výške od 120 mnm do 190 mnm, pričom pôda je prevažne hlinito-ílovitá, resp. stredne ťažká ílovitá.  Táto krásna, členitá príroda dáva výborné podmienky na pestovanie hrozna a výrobu kvalitných vín. Ročná produkcia nášho vinárstva je približne 8000 až 10000 fliaš. Zameriavame sa hlavne na  výrobu klasických, naturálnych červených vín, ktoré fermentujú spontánnym spôsobom v otvorených kadiach (bez pridania prídavných látok, ako kvasinky, enzýmy, živná soľ, kyseliny, taniny, cukor.. atď). Naše červené vína dlhodobo vyzrievajú v dubových (aj barrique) sudoch o objeme 225 až 500 litrov a do fliaš sa dostávajú v priemere po 1,5 až 2,5 ročnom vyzrievaní. Sú to vína vhodné na dlhodobú archiváciu. V portfóliu vinárstva nájdete v menšom množstve aj modernejšie, reduktívne, svieže biele vína ako aj oxidatívnym spôsobom pripravené naturálne biele vína a „šupkáče“ (orange wine). Hrozno pre naše vína pochádza prevažne od našich kamarátov – vinohradníkov z najlepších polôh Južného Slovenska.. zo Strekova, z Mužle, z Gbeliec a z Modran,  pričom samozrejmosťou je nie len v našom vinohrade ale aj u našich vinohradníkov selekcia hrozna a zaťaženie koreňov max. do 2 kg, pričom viac ako polovica vinohradov, z ktorých spracovávame hrozno, je postrekovaná len bio postrekmi. Hlavnou zásadou pri našich vínach je spracovať hrozno šetrným prístupom a robiť čím menej zásahov do vín.  Od roku 2017 sa všetky naše vína fľaškujú bez filtrácie.


 

Fyrmonia – Organic Winery, Rúbaň

fyrmonia.sk 

Volám sa Ildikó Bauer. Som milovníčka vína a verná prívrženkyňa Údolia troch riek. Po našich predkoch sme zdedili vinohrady na Starom vrchu. Neskôr sme natrafili na opustený sedliacky dom v Rúbani, ktorý nám ihneď učaroval. S manželom sme si povedali, že si splníme sen, a rozhodli sme sa, že dom zrekonštruujeme do poslednej tehly. Priali sme si, aby tento viac ako storočný dom, ktorého sa už mnohí pred nami zriekli, dostal pod našimi rukami nový zmysel. Od prvého momentu sme o ňom uvažovali nielen ako o rodinnom dome, ale ako o priestore, ktorý by zachovával živé vidiecke tradície. Keďže už niekoľko rokov predtým sme sa nadšene učili o vínach a s obľubou sme navštevovali rôzne vinárstva a vinohradnícke oblasti, bolo nám jasné, že pod starým sedliackym domom vybudujeme moderné remeselné vinárstvo. Náš sen sa medzičasom stal skutočnosťou a na statku vzniklo akési centrum. Do starého, opusteného sedliackeho domu sme znovu vdýchli život. Staňte sa aj vy súčasťou tohto dobrodružstva. Poďte si s nami pozrieť a spoznať prekrásnu dedinku Rúbaň. Predstavím vám začiatky i úspechy nášho vinárstva, ako aj nespočetné množstvo práce, ktoré si vybudovanie statku vyžaduje. Môžete so mnou absolvovať someliérske kurzy i ochutnávky a rada by som vám ukázala aj umenie a kultúrne bohatstvo tejto oblasti. Máme obrovské plány, úsilie a motiváciu, aby sa z tohto idylického, voľakedy opusteného vidieckeho domu uprostred obce Rúbaň stalo kultúrne centrum dediny.


ÉÓS wine Dvory, Dvory nad Žitavou

eoswine.sk 

Najväčší rozmach vinohradníctva a vinárstva nastal za čias panovania Márie Terézie, ktorá odbremenila vinohradníkov od vysokých daní a poplatkov a pričinila sa aj o zakladanie nových viníc. Následník trónu, jej syn Jozef II., oficiálne uznal Viničný vrch, ktorý je súčasťou obce Dvory nad Žitavou, za miesto vhodné na pestovanie viniča. Na počesť tejto udalosti bola v roku 1760 postavená a následne vysvätená kaplnka sv. Urbana /patróna vinárov/, ktorá sa nachádza na Viničnom vrchu do dnešných dní.


Chateau Rúbaň, Rúbaň

chateauruban.sk 

Čo nás inšpiruje a poháňa vpred? Čomu veríme a čo presadzujeme? Aké sú základné myšlienky a určujúca identita Château Rúbaň? Čo je to esenciálne, čo obsahuje každá jeho súčasť? Často sme si kládli túto otázku spolu s našimi zamestnancami, priateľmi a klientmi. Počas budovania značky Château Rúbaň sa postupne vykryštalizovala odpoveď. Sme moderným vinárstvom nadväzujúcim na výsledky nových šľachtiteľských postupov, ale sme zároveň pevne ukotvený v našej tradícii a v našej histórii. Spracúvame miestne hrozno, zvýrazňujeme hony a región, a zároveň naše služby a vína ponúkame pre náročných zákazníkov na Slovensku aj vo svete.


Naše vinohrady, Nové Zámky

www.nasevinohrady.sk 

Vinárstvo NAŠE VINOHRADY vyrába víno z vlastného hrozna, ktoré je dopestované vo vlastných vinohradoch v Strekovskom vinohradníckom rajóne. Táto vinohradnícka oblasť poskytuje odrodám, ktorým sa venujeme, najviac slnečných dní na Slovensku. Rozloha vinohradov je celkovo 150 ha, z toho 90 ha kompletne reštrukturalizovaných v Novej Vieske, 60 ha v obci Rúbaň.


Via Magna, Nové Zámky

www.vinoviamagna.sk 

V roku 2015 sme začali s obhospodarovaním vinohradov v obciach Nová Vieska a Rúbaň, ktoré sa nachádzajú v Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti, v Strekovskom vinohradníckom regióne. V Novej Vieske spravujeme 90 ha vlastných viníc a máme ambície vinohradníctvo v najbližšom období rozšíriť o 25 ha, aby sme naplno využili potenciál všetkých vinohradníckych polôh. V Rúbani obhospodarujeme 33 ha vlastných vinohradov, ktoré sú staršie, hlboko zakorenené, nesúce potenciálnejšie vína. Vinice sú zložené zo slovenských novošľachtencov, tradičných a medzinárodných odrôd viniča. Vinice obhospodarujeme s dôrazom na citlivý dopad k životnému prostrediu, hrozno máme zdravé a neprechemizované. V 2019 roku sme založili dve vinárstva. Vinárstvo Naše Vinohrady je orientované na výrobu vín určenú pre obchodné siete. Vinárstvo VIA MAGNA sa zameriava na výrobu prémiových vín určených pre gastro segment a privátnych klientov. VIA MAGNA je malé vinárstvo, ktoré spracováva vlastné hrozno s dôrazom na pôvod a šetrné spracovanie. Pre budúce vína sa hrozno vyberá z najlepších polôh a najvhodnejších odrôd, ktoré naše vinice v danom ročníku ponúkajú. Vína sa preto rodia potenciálne, s jasnou odrodovou črtou, VEGAN a s nízkym obsahom histamínu. Budúce víno sa rodí vo vinici, preto je nevyhnutné pestovať vlastné hrozno. Vďaka tomu máme pri výrobe vín istotu, že pochádzajú z redukovaných úrod a z neprechemizovaného hrozna. Spracovanie hrozna a výroba vína prebieha pomocou moderných a šetrných technológií, aby sme nemuseli robiť technologické zásahy do hroznových štiav a vín. Vinárstvo je objemovo malé, kapacita má úroveň 60.000 litrov. Vyzrievanie vín prebieha v nerezových nádobách a v kvalitných, francúzskych, dubových sudoch. Skladovanie nafľaškovaných vín prebieha pri 16°C, aby sa zabezpečili ideálne podmienky pre skladovanie vín.


Világi Winery, Chľaba

www.vilagiwinery.sk 

Víno s nezameniteľnou chuťou sa vyrába u nás vo vinárstve Világi Winery v malej obci Chľaba podľa starých tradícií a na základe najnovších odborných vinárskych poznatkov. Hovorí sa, že miestne vína sa rodia na láve. Je to vďaka vulkanickej pôde obohatenej o miocénové usadeniny a andezit sopečného pôvodu, ktoré dodávajú vínam úžasnú mineralitu. Vínam venujeme osobitnú pozornosť, pri ich výrobe dbáme na každý, aj ten najmenší detail. Hrozno pestujeme organickým spôsobom, maximálne sa snažíme rešpektovať ekosystém prírody. Pri výrobe vína považujeme za dôležité zachovať jedinečnosť odrôd a nášho terroiru. Hrozno ručne oberáme v plnej zrelosti, aby sa naplno prejavilo široké spektrum plných chutí a potenciál každej odrody. V ponuke vín Világi Winery nájdete rad vín Classic, vyrábaných najmodernejšou technológiou dozrievania bez prítomnosti oxidácie a exkluzívny rad vín – Terroir Selection, ktoré zrejú v dubových sudoch rôznych veľkostí a typov. Pri výbere sudov dbáme nato, aby použité drevo pochádzalo z Karpatskej kotliny, pretože práve tieto sudy sú našim vínam vlastné.


 

Nitrianska vinohradnícka oblasť

 

Pivnica Radošina, Radošina

pivnicaradosina.sk 
Vinárstvo Pivnica Radošina je rešpektovanou vinárskou spoločnosťou a jej zámerom je rozvíjať tradíciu výroby kvalitných radošinských vín. Od vzniku v roku 2004 obohacuje trh o originálne vína a vinári sú hrdí, že môžu pokračovať a nadviazať na tradičnú výrobu v regióne s veľkolepou vinárskou históriou. Vinárstvo produkuje vína najmä z vlastného vinohradu, ktorý sa rozprestiera priamo nad vínnou pivnicou na ploche 33 hektárov. Redukcia úrod a starostlivé ošetrovanie viniča v systéme integrovanej produkcie sú samozrejmosťou. Južná orientácia viníc a vápencovo dolomitické podložie pôd dávajú vyniknúť hlavne burgundským odrodám viniča.
 


Terra Wylak, Veľké Zálužie

terrawylak.sk

Kapacita vinárstva TERRA WYLAK je 200 tisíc litrov, disponujú najmodernejšími vinárskymi technológiami, umiestnenými v dvoch pivniciach. V nerezovej časti vyzrievajú prevažne biele a ružové vína a v druhej pivnici – s dubovými a barikovými sudmi vyzrievajú najmä červené vína.Čo sa týka špecializácie Terra Wylak, prevažne ide o privátnu a korporátnu klientelu, rôzne vinotéky, ale i prevádzky gastronomického a hotelového sektoru ako reštaurácie, hotely či kaviarne a bary.


Víno Nichta, Čajkov

vinonichta.sk 
Moderné rodinné vinárstvo Víno Nichta sídli v srdci vinárskeho regiónu Tekov – v Čajkove. Vína sú komplexné a plné, s výrazným terroirárnym profilom a odrodovou charketistikou. Otázka vlastných vinohradov prioritou bola vždy pre toto vinárstvo prioritou. Vedeli, že kvalitné víno sa dá vyrobiť iba z hrozna, na ktoré budú mať ako vinohradníci bezprostredný vplyv. Postupne rozširovali plochu vinohradov a dostali sa z pôvodných dvadsaťpäť árov na súčasných tridsať hektárov. Dnes vlastnia vinohrady v troch polohách. Močiarno a Kruhy v katastri obci Čajkov a Baričky v katastri obci Drženice. Tieto vinohrady rastú na jedinečnom sopečnom podloží južných svahov Štiavnických vrchov.


 

Malokarpatská vinohradnícka oblasť

 

Mavin - Martin Pomfy, Vinosady

www.pomfy.sk 

Naše vína sú obrazom našich vinohradov a terroiru, v ktorom sa rodia. Sú produkované s minimálnymi zásahmi pri procese výroby. O tom, že ideme správnym smerom hovoria aj ocenenia z medzinárodných súťaží na Vinalies Internationales Paris, Bacchus Madrid, Concours Mondial de Bruxelles, AWC Vienna a Prague Wine Trophy.


Vinárstvo Fondrk, Tomášov

mfvinarstvo.sk 

“Každý vinársky rok mi prináša nové výzvy a nové ciele, no základná filozofia sa nemení. Stále chcem robiť vína v najvyššej kvalite, vína, ktoré sú pevnejšie, živšie, s komplexnejšou aromatikou a dlhým potenciálom zrenia. Dokonalosť nepozná hranice, stále je čo zlepšovať.” - Miro Fondrk, Vinárstvo Miro Fondrk


 

 

Bosna a Hercegovina

 

Vinarija Domanica d.o.o., Čapljina

domano.ba 
Hercegovina vyrába víno už od staroveku s množstvom pôvodných odrôd viniča, ktoré sa dedili z generácie na generáciu. Toto jedinečné hrozno v kombinácii so stredomorským podnebím regiónu a pôdou bohatou na živiny vytvárajú vína s bezkonkurenčnou komplexnosťou a hĺbkou. Vinice Vina Domano sa nachádzajú v oblasti náhornej plošiny Dubrava, kde zaberajú celkovú plochu 40 hektárov. Plošina Dubrav má stredomorské podnebie s horúcimi letami a miernymi zimami, uspokojivým množstvom zrážok, kde počet slnečných hodín v jednom roku je 2300. Vinice sa nachádzajú v nadmorskej výške 430 metrov a je tu stály prietok. vzduchu, čo zabraňuje častému rozvoju chorôb vo vinohrade. Zloženie pôdy je bohatá zmes bridlice a humusu. Vinárstvo Domana disponuje modernou technológiou a vybavením od popredných svetových výrobcov ako Vaslin Bucher, TMC Padovan, Compart a Eurostar. Biele a ružové vína kvasia v nerezových tankoch, červené vína v drevených vinifikátoroch. Všetky nádoby sú vyrobené z dubu a nehrdzavejúcej ocele. Vinárstvo Domanu je tiež hrdými vlastníkmi najväčšieho dubového suda v Bosne a Hercegovine s objemom 16 230 litrov. 


 

 

Maďarsko

 

BalatonWine, Balaton

www.balatonwine.sk 
Komárňanská spoločnosť BalatonWine sa zaoberá importom vín z regiónu Balatonskej vysočiny a distribúciou po celom Slovensku. Momentálne zastupujeme štyri rodinné vinárstva: Fodor, Arias, Tagyon a Kőróka Pince a každé z nich má rozlohu do 10 ha. Pri takejto rozlohe nemôžeme hovoriť o veľkovýrobe, spracovanie vína je tak omnoho precíznejšie. Vinári, s ktorými spolupracujeme, sú držitelia mnohých ocenení z odborných súťaží. Vína z Balatonu sú silne mineralizované, nakoľko sa vinice nachádzajú na kopcoch vulkanického pôvodu, a to im dodáva jedinečnú lahodnú chuť. Všetky vína sú zo severnej strany Balatonu. Dorábajú sa tu najmä odrody bielych vín ako Rizling vlašský, Rizling rýnsky, Muškát, Sauvignon blanc, Irsai Oliver, Rulandské šedé, Müller Thurgau a Cardonnay. Okrem toho sa tu v poslednom období darí aj červeným a ružovým vínam ako Frankovka modrá, Cabernet Franc a Cabernet sauvignon.


 

Götz Winery, Tokaj

gotzpinceszet.hu 

Vinárstvo Götz je tradičná rodinná vínna pivnica. Už dlho je rodinnou víziou vyrábať vynikajúce vína vyrobené s mimoriadnou starostlivosťou od zberu až po fľašovanie v našich rodinných vinohradoch. Rodina Götzovcov pokračuje v regionálnej tradícii výroby kvalitných tokajských vín zberom hrozna z vlastných viníc, dozrievaním našich vín v našich stovky rokov starých podzemných pivniciach a plnením hotových produktov vo vlastnej distribučnej predajni.


 

 

Nemecko

Vyberané vína, Mosel

vyberanevina.sk

Sme špecialisti na vyberané nemecké vína. Najširšia ponuka nemeckých vín v strednej Európe, viac ako 15 rodinných vinárstiev: Riesling, Silvaner, Pinot Noir a Frankovka modrá. 


 

Svet

 

Best Wines Distribution, celý svet

www.bwd.sk/

Best Wines Distribution vznikla v roku 2016, spojením dvoch úspešných spoločností, Best Wines Slovakia a Emozioni. Spojili sa tak dlhoročné skúsenosti z obchodovania s vínami z celého sveta.Hlavným poslaním spoločnosti je poskytnúť prvotriedne služby vlastných sommeliérov, stabilitu, výnimočné portfólio tých najprestížnejších vín sveta, ale hlavne chce svojim klientom poskytnúť nezabudnuteľný zážitok z ochutnávania krásnych vín.Medzi hlavné poskytované služby patria návrhy, tvorba a údržba vínnych kariet, školenia personálu spolu s riadenými degustáciami priamo u vinárov, operatívne dodávky po celom Slovensku a vyspelý B2B objednávkový systém. Portfólio – všetky nami ponúkané vína prešli prísnou selekciou našich sommeliérov a na šírke a obnovovaní ich ponuky každodenne pracujeme. Snažíme sa o ich čo najefektívnejšie skladovanie aby sme boli schopní reagovať na každú objednávku v čo najkratšom možnom čase.


 

 

Najnovšie z Nevinne o Víne